• Informujemy, że w naszej kuchni wykorzystujemy składniki zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające śladowe ilości alergenów lub mogące zawierać alergeny wymienione w tabeli poniżej zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

         

    Lp.
    Alergen wg. Rozporządzenia
    Produkty
    1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

    mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

    2 SKORUPIAKI Brak
    3 JAJA Jaja, biszkopty, ciasta, naleśniki, makarony, kotlety, pulpety mięsne, i rybne, kopytka, pierogi leniwe
    4 RYBY

    Ryby surowe, mrożone, przetworzone, konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach, paprykarz

    5 ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) Wafelki, płatki śniadaniowe, ciastka
    6 SOJA Wędliny, kiełbasa, wafelki, płatki kukurydziane
    7 MLEKO

    Mleko, masło, jogurty, śmietana, ser twaróg, sery kanapkowe, ser żółty, kawa Inka, kakao, budyń, wędliny

    8 ORZECHY Migdały prażone, ciasteczka owsiane, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
    9 SELER Seler jako korzeń, łodyga, zupy, wędliny, kiełbasa
    10 GORCZYCA Wędliny, kiełbasa, musztarda, przyprawa curry
    11 NASIONA SEZAMU Pieczywo z sezamem
    12 DWUTLENEK SIARKI Morele suszone, rodzynki
    13 ŁUBIN Brak
    14 MIĘCZAKI Brak

                  WARZYWA,OWOCE, SUCHE NASIONA ROŚLIN STRĄCZKOWYCH, GRZYBY, ORZECHY - Witamy na blogu Pienińskiej Uzdrowiskowej Kliniki Rehabilitacji i Leczenia Bólu - Klinika Solar


PDFjadłospis 30-02.02.2023.pdf (132,39KB)
PDFjadłospis 06-10.02.2023.pdf (121,26KB)
 

 

 

Przewiń do góry